Τουρκία: Πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια απέπλευσε για τη Σομαλία



Μάρτιος 13, 2013.

Το πλοίο το οποίο μεταφέρει  ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε με τη φροντίδα της τουρκικής  ‘Ερυθράς  Ημισελήνου’ αποπλέει σήμερα και αναμένεται να φθάσει στο Μογκαντίσου σε 15 ημέρες και θα χρειασθούν άλλες δεκαπέντε ημέρες για να ξεφορτώσει το φορτίο του.


Η Τουρκία επί δεύτερο συνεχή έτος προβαίνει στη συγκέντρωση και αποστολή υλικών που θα ανακουφίσουν το λαό της Σομαλίας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που περιλαμβάνει τρόφιμα και οικοδομικά υλικά αποστέλλεται με σκοπό να συμβάλει στις προσπάθειες της αφρικανικής χώρας για την καταπολέμηση της πείνας και για την ανοικοδόμηση της χώρας, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Το φορτηγό πλοίο το οποίο αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι Derince της βορειοδυτικής επαρχίας Κοτσάελι, το βράδυ, μεταφέρει σκυρόδεμα και είδη δόμησης, καθώς ζάχαρη, αλεύρι και φαρμακευτικά είδη.

«Θέλουμε να κάνουμε τη Σομαλία βιώσιμη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε φορτώσει περίπου 11 χιλιάδες τόνους προμηθειών», δήλωσε ο Utku Calim,  επικεφαλής της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου υπεύθυνος για τα διεθνή προγράμματα του οργανισμού.

Ο Τσαλίμ δήλωσε η ανθρωπιστική βοήθεια πρόκειται να διανεμηθεί σε 2.700 οικογένειες της Σομαλίας.

Αναφερόμενος αναλυτικά στην αποστελλόμενη βοήθεια είπε ότι πρόκειται για βαρύ εξοπλισμό οικοδομικών κατασκευών, με πακέτα σκυροδέματος και πέτρας, μία αντλία νερού, πέντε τόνους ζάχαρης και πέντε τόνους αλεύρι. Επιπλέον υπάρχουν οικιακά έπιπλα, κλιματιστικά, κάδοι απορριμμάτων κ.α.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr