Ανησυχία ΟΑΣΕ για την κατάσταση στην Κοιλάδα του Πρέσεβο



Μάρτιος 13, 2013.

Ο πρέσβης του ΟΑΣΕ, Peter Burkhard, κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Κοιλάδα του Πρέσεβο συναντήθηκε με τον Γιονούζ Μουσλίου, ηγέτη του Κινήματος Δημοκρατικής Προόδου- LPD.


Ο πρέσβης του ΟΑΣΕ ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον επικεφαλής του LPD, για τη νέα κατάσταση που επικρατεί στην Κοιλάδα του Πρέσεβο μετά την έκτακτη σύνοδο των Αλβανών δημοτικών συμβούλων με θέμα το διάλογο μεταξύ των Αλβανών της περιοχής με την κυβέρνηση της Σερβίας και τα αιτήματα που εξέφρασαν.

Ο Γιονούζ Μουσλίου ζήτησε από την αποστολή του ΟΑΣΕ να είναι πιο ενεργή στην υλοποίηση των αλβανικών αιτημάτων, τα οποία σημειώνονται στο έγγραφο που εγκρίθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους των τριών δήμων της περιοχής.

Το LPD έχει υποστηρίξει το ρόλο και τη σημασία της αποστολής του ΟΑΣΕ στην υλοποίηση των αλβανικών απαιτήσεων για περισσότερα πολιτικά και οικονομικά δικαιώματα στην περιοχή, όπως στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στην υγεία κλπ.

Ο πρέσβης του ΟΑΣΕ, Peter Burkhard άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες. Ο Μούσιου, πάντως, εκδήλωσε προθυμία στην υποστήριξη όλων των πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο τύπου του LPD, σημειώνει το πρακτορείο Ιλλυρία.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr