Η απογοήτευση του ΥΠΕΞ Βουλγαρίας



Μάρτιος 13, 2013.

Σόφια.

«Είμαι απογοητευμένος που αφήνω αυτήν τη θέση χωρίς να μπορέσω να τελειώσω δύο (σημαντικά) θέματα», είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ, ο οποίος παραχώρησε τη θέση του,  στο νέο υπουργό και συγχρόνως πρωθυπουργό της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βουλγαρίας, Μάριν Ράικοφ.


Διευκρινίζοντας ο Νικολάι Μλαντένοφ είπε:

«Το πρώτο θέμα είναι τη εδραίωση των σχέσεων μεταξύ της Βουλγαρίας και των Σκοπίων, ώστε μέσω μιας ολοκληρωμένης υποδομής, με βάση μιας διμερούς συνθήκης γειτονίας, να αρχίσει η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που θεωρείται  απαραίτητη,  καθώς οι δύο κοινωνίες την  χρειάζονται, για να επιδείξουν ότι μπορούν να συνεργασθούν προς όφελος των πολιτών τους».

«Το δεύτερο θέμα είναι ότι δεν κατορθώθηκε να περατωθεί το έργο σε ένα νομοσχέδιο- ελπίζουμε αυτό να γίνει με τη νέα κυβέρνηση- για την προξενική προστασία των Βουλγάρων πολιτών στο εξωτερικό. Είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον, όλοι θα συνειδητοποιήσουν τη σημασία για τους Βούλγαρους πολίτες να γνωρίζουν, όχι μόνον τα δικαιώματά τους, αλλά και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του κράτους, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό και όταν μάλιστα αντιμετωπίζουν δυσκολίες», είπε ο Μλαντένοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ‘Φόκους’ της Βουλγαρίας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr