Σκόπια: Ο Ίβανοφ κάλεσε μέσω της αντιπροσωπείας της Δούμας τον Πούτιν στα Σκόπια



« Ο Ίβανοφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χρήση από τη Ρωσία του ονόματος ‘Μακεδονία’ για τα Σκόπια»

Μάρτιος 27, 2013.

Στη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος του κράτους των Σκοπίων, επανέλαβε την ανοικτή πρόσκλησή του προς το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να επισκεφθεί τα Σκόπια.


Ο Ίβανοφ δέχθηκε σήμερα τη ρωσική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία  και στη συνάντηση που είχε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι καλές διμερείς σχέσεις μεταξύ της Δημοκρατίας των Σκοπίων και της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά και τα των Κοινοβουλίων των δύο χωρών, έχουν μια θετική επίπτωση  στη συνολική συνεργασία, όπως επισημαίνεται στο σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Ο Ίβανοφ τόνισε ότι τα Σκόπια αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση και την  προώθηση των φιλικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία και εξέφρασε την ικανοποίησή  του για το συνεχιζόμενο πολιτικό διάλογο και των εντατικών επισκέψεων και επαφών σε όλα τα επίπεδα κατά τα τελευταία χρόνια.

Στη συνάντηση τονίσθηκε η ανάγκη της προώθησης της οικονομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και της επενδυτικής δραστηριότητας.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, εξέφρασε την ικανοποίησή του  για το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ρώσων επενδυτών στη χώρα μας και τόνισε  τη σημασία της συμμετοχής των Σκοπίων στον αγωγό «Γιούτζεν Τεκ»/ αμερικανιστί «South Stream».

Ο Ίβανοφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε σχέση με την χρήση του ονόματος «Μακεδονία».

Οι βουλευτές της κρατικής Δούμας προσκάλεσαν τον Γκεόργκι  Ίβανοφ να παρακολουθήσει τους χειμερινούς  Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι...

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr