Ταραχές και πυρκαγιές στο Κάιρο μετά τις θανατικές ποινές σε οπαδούς ποδοσφαίρου


 http://www.echedoros-a.gr

Μάρτιος 9, 2013.

Νωρίτερα σήμερα, το δικαστήριο επικύρωσε τις θανατικές ποινές των 21 ατόμων για τη συμμετοχή τους στις ταραχές που οδήγησαν στο θάνατο 74 ατόμων μετά από έναν αγώνα στο Πόρτ Σάιντ.


Η έδρα της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καθώς και  ένα κλάμπ αναψυχής για τους αστυνομικούς στο Κάιρο, κάηκαν από εξαγριωμένους διαδηλωτές σήμερα.

Ο λόγος για τη δράση τους, ήταν  η απόφαση του δικαστηρίου  να επικυρώσει τις θανατικές καταδίκες των 21 ατόμων που κατηγορούνταν  για το θάνατο δεκάδων φιλάθλων.

Δύο αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε 15 χρόνια φυλακή, ενώ άλλοι επτά αξιωματικοί αθωώθηκαν.

Στο μεταξύ κάτοικοι της αιγυπτιακής πόλης του Πόρτ Σάιντ προσπάθησαν με μηχανοκίνητα σκάφη να εμποδίσουν τη Διώρυγα του Σουέζ, διαμαρτυρόμενοι για τις θανατικές ποινές.

Επιπρόσθετα,  χιλιάδες κάτοικοι της πόλης βγήκαν στο λιμάνι και στους δρόμους του Πόρτ Σάιντ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καταδικαστικές αποφάσεις στους οπαδούς της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, φωνάζοντας συνθήματα που έλεγαν ότι η απόφαση είναι «άδικη» και «πολιτικοποιημένη».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr