Ισραήλ και Τουρκία συζητούν για την αποζημίωση των θυμάτων



«Προς εξομάλυνση οι σχέσεις των δύο χωρών»

Μάρτιος 26, 2013.

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, σχετικά με την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων της επιδρομής του ισραηλινού στρατού κατά του στολίσκου της Γάζας το 2010.


«Οι αξιωματούχοι των δύο πλευρών θα συνεργασθούν για το θέμα της αποζημίωσης. Αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την εξωτερική πολιτική», είπε ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός,  Μπουλέντ Αρίντς, μετά τη συνάντηση που είχε με τους αξιωματούχους.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου,  συμφωνεί στη διαπραγμάτευση με το άλλο μέρος και εξέφρασε την ανάγκη για γρήγορη επίλυση του θέματος αυτού.

Στην ομιλία του το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι το μέλλον των διπλωματικών σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ- συμπεριλαμβανομένου και του διορισμού του νέου πρέσβη  στο Ισραήλ- θα εξαρτηθεί από το εβραϊκό κράτος.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr