Τρεις αυτοπυρπολήσεις έγιναν στη Βουλγαρία από την έναρξη των διαδηλώσεων



Μάρτιος 10, 2013.

Σόφια.

Τρεις Βούλγαροι πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους,  περιλούζοντας τον εαυτό τους με βενζίνη, από την έναρξη των διαδηλώσεων κατά των αυξήσεων, της φτώχειας και τη διαφθορά που μαστίζει τη Βουλγαρία.


Ο  53χρονος Μπένσισλάβ Βασίλεφ, άνεργος πατέρας πέντε παιδιών, λούστηκε με βενζίνη με αποτέλεσμα να αναφλεγεί στη διάρκεια διαδήλωσης μπροστά από το γραφείο του δημάρχου της βουλγαρικής πόλης Ράντνεβο.

Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς λόγω εισπνοής καπνού και εγκαυμάτων σε περισσότερο από 75 τοις εκατό του σώματός του.

Τον περασμένο μήνα, ο 36χρονος Πλάμεν Γκοράνοφ, αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το δημαρχείο της Βάρνας διαμαρτυρόμενος για τους υψηλούς φόρους. Μια πράξη που οδήγησε στην παραίτηση του πρωθυπουργού της δεξιάς κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ.

Ένας άλλον Βούλγαρος πολίτης αυτοπυρπολήθηκε στην πόλη Βελίκο Τάρνοβο, στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά λόγω του ότι δεν άφησε κάποιο σημείωμα θεωρήθηκε από την αστυνομία ως πράξη σχιζοφρενούς, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr