Το «Κομβόι βοήθειας Μαβί Μαρμαρά» στο δρόμο για τη Γάζα



Μάρτιος 11, 2013.

Το «Κομβόι βοήθειας Μαβί Μαρμαρά» που αποτελείται από 11 αυτοκίνητα τα οποία μεταφέρουν ιατρική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας, αναχώρησε από το Λονδίνο και έφθασε στην Τυνησία, μετά από ταξίδι  μέσα από τη Γαλλία, την Ισπανία, το Μαρόκο και την Αλγερία.

Το «Κομβόι βοήθειας Μαβί Μαρμαρά» μεταφέρει ιατρική βοήθεια στους Παλαιστίνιους που υποφέρουν μετά την τελευταία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, έχει φθάσει σήμερα στην Τυνησία.

Ο Ακίφ Τουράν, Τυνήσιος διοργανωτής του «Κομβόι βοήθειας Μαβί Μαρμαρά» είπε στο πρακτορείο Anadolu ότι 25 ακτιβιστές από τον αραβικό κόσμο και την Ευρώπη συνοδεύουν το κομβόι που μεταφέρει ιατρική βοήθεια στους  παθόντες μετά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα. Τα οχήματα τα οποία οδηγούν θα μπορέσουν αργότερα να χρησιμοποιηθούν ως ασθενοφόρα ή σχολικά λεωφορεία.

Ο Τουράν δήλωσε ότι οι βετεράνοι του περιστατικού του πλοίου του Μαβί Μαρμαρά και οι συγγενείς των θυμάτων  συνέβαλαν στην οργάνωση του κομβόι των αυτοκινήτων.
Η αυτοκινητοπομπή θα περάσει  μέσα από την πύλη Ρας Γντίρ των συνόρων Τυνησίας και Λιβύης και στη συνέχεια θα φθάσει στη Γάζα μέσω της Αιγύπτου.

Το κομβόι αυτό έχει πάρει την ονομασία  του από το πλοίο Μαβί Μαρμαρά , έχει αναχωρήσει πριν από δέκα ημέρες από τη Βρετανία με σκοπό να σπάσει το ισραηλινό εμπάργκο στη Γάζα.

Το Μάιο του 2010 το πλοίο «Μαβί Μαρμαρά» στην πορεία του προς τη Γάζα δέχθηκε επίθεση από ισραηλινούς στρατιώτες και σκοτώθηκαν εννέα άοπλοι ακτιβιστές, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr