Η Τουρκία θα αντικαταστήσει τα F-16 με μαχητικά δικής της παραγωγής



Μάρτιος 31, 2013.

Ο τουρκικός στρατός σχεδιάζει να αντικαταστήσει μέχρι το 2023 τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 με μαχητικά εγχώριας παραγωγής, δήλωσε ο Γραμματέας της  Αμυντικής Βιομηχανίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Μουράτ Μπαγιάρ.

Σύμφωνα με τον Μπαγιάρ, από το περασμένο έτος η Τουρκία άρχισε να εφαρμόζει ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός μοντέλου του τουρκικού μαχητικού.
Αναμένεται ότι μέσα σε δύο χρόνια θα ολοκληρωθεί η πλήρης κατάρτιση της αρχικής κατασκευής του μαχητικού.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας του μαχητικού και το κόστος του έργου, ο Μπαγιάρ είπε ότι αυτές  οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν  αργότερα.
Η δημιουργία ενός μαχητικού αποτελεί μέρος του κυβερνητικού προγράμματος με στόχο τη διασφάλιση του τουρκικού στρατού με όπλα, εξοπλισμό και στολές, δικής του παραγωγής.

Επί του παρόντος, η Τουρκία έχει επιτύχει αυτάρκεια σε αυτόν τον τομέα κατά 54 τοις εκατό.

Η Τουρκία έχει ανακοινώσει τη δημιουργία των τεθωρακισμένων δεξαμενών ‘Αλτάι’, τα μη επανδρωμένα ‘ΑΝΚΑ’ και ‘Şimşek’ και άλλα αμυντικά προϊόντα, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr