Αλβανία: Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων επαναφέρει το ψήφισμα του 2004 για το ζήτημα των τσάμηδων



Απρίλιος 11, 2013.

«Κρύο ντους» επιφύλαξε η συζήτηση των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για το ψήφισμα των Τσάμηδων.

«Η συνεδρίαση δεν είχε εκπλήξεις», σημειώνει το δημοσίευμα, «αφού ο πρόεδρος της Επιτροπής Φάτος Μπέζα, υπενθύμισε ότι το ψήφισμα του 2004 ήταν παραπλήσιο με το θέμα αυτό. επιφύλαξε με τον ίδιο, το ψήφισμα του 2004 δεν μπορεί να αγνοηθεί.  (Το οποίο τότε είχε απορριφθεί).

Μπροστά σε ένα τέτοιο γεγονός, ο επικεφαλής του PDIU- του κόμματος των αλβανοτσάμηδων- Σπετίμ Ίντριζι, έσπευσε να διευκρινίσει ότι το ψήφισμα του 2004 εμφανίζεται  σαν να μην έχει εγκριθεί. «Αν είχε εγκριθεί θα είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», είπε ο Ίντριζι.

Εντούτοις, ο πρόεδρος Μπέζα τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει μια επανάληψη του ιδίου ψηφίσματος, και θα τεθεί στο αρχείο, αφού αυτό το ίδιο, ψηφίστηκε μια φορά,  και δεν είναι δυνατόν να ξαναψηφιστεί.

Ο Ίντριζι εκτίμησε ότι η μη ψήφιση του εγγράφου αυτού αποτελεί μεγάλη κοινωνική ζημία, αφού καμία κυβέρνηση δεν είχε αναφερθεί σε αυτό το γεγονός.

Επιπρόσθετα, ο βουλευτής του PDIU, Ντάσαρ Ταχίρι, κατηγόρησε τον επικεφαλής της Γενικής Συνέλευσης, Σερβέτ Πελούμπι και απαίτησε να παρουσιασθούν στη δικαιοσύνη τα παραποιημένα έγγραφα.

Στο μεταξύ ο βουλευτής  Καστριότ Ισλάμι προσπάθησε να εξηγήσει την απόφαση που ελήφθη για το ίδιο θέμα το 2004.

Έτσι, αναμένεται κατά την επόμενη συνεδρίαση να επανεξεταστεί μόνο το ψήφισμα αυτό, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr