Σκόπια: Η πολιτική της χώρας υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ



Απρίλιος 2, 2013.

Αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έρχεται αύριο στα Σκόπια για την παρακολούθηση των οικονομικών πολιτικών της χώρας για την πίστωση στην οποία έχει προβεί το Ταμείο.


Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του ΔΝΤ υπό την ηγεσία της νέας επικεφαλής της αποστολής  Ιβάνα Βλάσκοβα Χόλαρ.

Εκτός από τις τακτικές διαβουλεύσεις που διεξάγονται από το ΔΝΤ, η επίσκεψη αυτή του ΔΝΤ, είναι σημαντική, διότι αναμένεται  να εκτελεσθεί  ο έλεγχος της διετούς συμφωνίας, προληπτικά, για την πίστωση 220 εκατομμυρίων ευρώ. 

Δεδομένου ότι η χώρα έχει ένα σημαντικό χρέος προς το Ταμείο, αυτό σημαίνει ότι το ΔΝΤ θα θέσει υπό τον έλεγχο του την πολιτική της χώρας,  με ιδιαίτερη έμφαση στις μακροοικονομικές και διαρθρωτικές πολιτικές που έχουν  σημασία στην εξωτερική διατηρησιμότητα.

Αναμένεται ότι το ΔΝΤ θα συναντηθεί με το Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας των Σκοπίων, Ντίμιταρ Μπογκόφ, με τον υπουργό Οικονομικών Ζόραν Σταβρέσκι, με τραπεζίτες και επιχειρηματίες της χώρας, γράφει το δημοσίευμα της ‘Βέτσερ’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr