Δύο ρωσικά αποβατικά πέρασαν τα Δαρδανέλια



Απρίλιος 13, 2013.

Στις 12 Απριλίου, περίπου στις 9:20 το (БДК) «Калининград»- αποβατικό  «Καλίνιγκραντ» με αριθμό 102 και το «Александр Шабалин» (110)- «Αλεξάντρ Σαμπαλίν»,  του στόλου της Βαλτικής Θάλασσας πέρασαν τα Δαρδανέλια με κατεύθυνση προς τη Μεσόγειο Θάλασσα.


Σημειώνεται ότι το γραφείο Τύπου και Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει μόνο για το ένα πλοίο:

« ...το αποβατικό «Αλεξάντρ Σαμπαλίν» του Στόλου της Βαλτικής από το Νοβοροσίσκ κατευθύνθηκε προς το Βόσπορο. Κατά  την παραμονή του στο λιμάνι  πραγματοποιήκαν στο πλοίο οι προγραμμαισμένες τεχνικές δραστηριότητες για την ετοιμότητά του και οι απαραίτητες επισκευές»

Το πλοίο τέθηκε σε υπηρεσία στη Μεσόγειο από τον Ιανουάριιο του 2013.
Σύμφωνα, πάντως, με στρατιωτικές ρωσικές πληροφορίες το ρωσικό αποβατικό «Αλεξάντρ Σαμπαλίν» θα έχει προορισμό το συριακό λιμάνι της Ταρτούς.

 Κύριος σκοπός του είναι να παραδώσει προμήθειες και ανταλλακτικά που είναι απαραίτητα για το πλωτό συνεργείο «ПМ-56» και εφόδια για το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας.

Το πλοίο, όπως έχει προγραμματισθεί, θα ανοιχθεί από τις συριακές ακτές στις 17 Απριλίου και θα ενωθεί με την ομάδα του ρωσικού στόλου της Μεσογείου, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr