Σκόπια: Διάσκεψη Επικεφαλής Στρατιωτικών Πληροφοριών



Απρίλιος 24, 2013.

Διάσκεψη των επικεφαλής των Υπηρεσιών Στρατιωτικών Πληροφοριών των Δυτικών Βαλκανίων πραγματοποιείται στα Σκόπια.


Στο συνέδριο, το οποίο θα περατωθεί το Σάββατο,  θα παρευρεθούν οι: ο υφυπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Σάσο Στεφανόσκι και ο αρχηγός στρατού υποστράτηγος Γκοράνσο Κοτέσκι.

«Σήμερα τα Σκόπια, είναι μέλος διεθνών οργανισμών, μαζί με άλλα έθνη του ΝΑΤΟ, μαζί με τις γειτονικές χώρες και συμμετέχουν ενεργά στην οικοδόμηση της ακεραιότητας στην άμυνα και την ασφάλεια.

»Το σύστημα ασφαλείας θα πρέπει να εκληφθεί ως ένας ζωντανός οργανισμός που πρέπει συνεχώς να  προσαρμόζεται στο περιβάλλον ασφαλείας και για το λόγο αυτό απαιτείται η περιφερειακή συνεργασία των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών που αποτελούν υψίστης σημασίας για τη βελτίωση των συστημάτων ασφαλείας των Δυτικών Βαλκανίων», είπε υφυπουργός Άμυνας.

«Το συνέδριο αναμένεται να παράσχει μια ικανή συμβολή στην ενίσχυση των προσπαθειών για τη δημιουργία κοινών εγκαταστάσεων στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων ασφαλείας, καθώς και στη συνεργασία στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας στην περιοχή», τόνισε στην ομιλία του αρχηγός του σκοπιανού στρατού (ARM).

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr