ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Δεν έχουμε εδαφικές αξιώσεις στη Βουλγαρία»



Απρίλιος 17, 2013.


Σκόπια.

«Δεν νομίζω ότι η χώρα μου σε οποιανδήποτε βάση- είτε τώρα, είτε στο μέλλον- αποτελεί απειλή για τη Βουλγαρία. Η πολιτική μας και το όραμά μας είναι ότι οι δύο χώρες έχουν κοινό συμφέρον από την αμοιβαία συνεργασία, χωρίς να υπάρχει 

απειλή ή κίνδυνος για τους γείτονες».

Αυτά δήλωσε- μεταξύ άλλων- ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, σε συνέντευξή του στη βουλγαρική εθνική ραδιοφωνία.

«Το λέω αυτό ειλικρινά και νομίζω ότι η πολιτική μας είναι ανοιχτή και περιμένουμε την ίδια υποδοχή και από τη βουλγαρική πλευρά», πρόσθεσε ο Πόποσκι.

«Εμείς δεν έχουμε εδαφικές διεκδικήσεις, το επισημαίνει άλλωστε και άρθρο του Συντάγματός μας, το οποίο ορίζει ότι δεν έχουμε καμία αξίωση για αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια. Στρατηγικό συμφέρον μας δεν είναι να δημιουργήσουμε νέα σύνορα και να μειώσουμε τη σημασία των υφιστάμενων, αλλά να ενσωματωθούμε από κοινού στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Πόποσκι, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr