Σερβία: «Σκληρή αλλά η μόνη δυνατή λύση για το Κοσσυφοπέδιο»



Απρίλιος 26, 2013.

Βελιγράδι.

Δημοψήφισμα πρότειναν στους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου οι ηγήτορες της Σερβίας, ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός  Αλεξαντάρ Βούτσιτς. 


Αντιπροσωπεία των επικεφαλής της αυτοδιοίκησης των σερβικών δήμων του Κοσσυφοπεδίου  επισκέφθηκε την Τρίτη την πολιτική ηγεσία της Σερβίας, προκειμένου να οι εκπρόσωποι να  λάβουν εξηγήσεις,  σχετικά με τη συμφωνία των Βρυξελλών,  μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘Πολίτικα’ του Βελιγραδίου.

Ο Βούτσιτς επεσήμανε ότι  θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος αλλά η Σερβία δεν μπορεί να αλλάξει την συμφωνία που έχει επιτευχθεί.

«Είμαι βέβαιος ότι η υιοθέτηση της συμφωνίας αυτής είναι σκληρή, αλλά είναι η μόνη δυνατή λύση», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες ειδήσεις,  ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, φαίνεται να δήλωσε τα εξής:

«Ένα τέτοιο δημοψήφισμα στο Κοσσυφοπέδιο θα μπορούσε να γίνει στις 15 Μαΐου. Αν η πλειοψηφία των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου εγκρίνει στην εφαρμογή της συμφωνίας, αυτή θα προχωρήσει. Αν η συμφωνία απορριφθεί, τότε η κυβέρνηση θα παραιτηθεί», δήλωσε ο Βούτσιτς.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr