Κέρι-Νταβούτογλου: Συμφωνία για διεξαγωγή συνεδρίου για τη Συρία



Απρίλιος 7, 2013.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον John Kerry ο Νταβούτογλου συμφώνησαν  στη διεξαγωγή  Συνεδρίου,  με αντικείμενο τη Συρία.


Ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου,   με τον Κέρι, δήλωσε στους δημοσιογράφους, την Κυριακή, ότι συμφώνησαν  να πραγματοποιήσουν  μια συνάντηση της «Ομάδας των Φίλων της Συρίας», όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, και Γ.Γ. του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, Τζον Κέρι, συμφώνησαν στην διεξαγωγή συνεδρίου για τη Συρία.

 Επισημαίνοντας  ότι ο Μήνας Μάρτιος ήταν ο πιο «αιματηρός» μήνας των τελευταίων δύο ετών στη Συρία, ο Νταβούτογλου είπε ότι  περίπου 7.000 Σύριοι έχουν σκοτωθεί το μήνα Μάρτιο.

 Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα επιμείνει στην πολιτική της  στο παλαιστινιακό ζήτημα και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει τη λύση των δύο κρατών και ότι θα καταβάλει προσπάθειες για να συμβάλει στη διαδικασία της λύσης.

 Αναφερόμενος στο ζήτημα της Κύπρου, ο Νταβούτογλου είπε ότι άνοιξε «ένα παράθυρο ευκαιρίας» μετά τις εκλογές στο ελληνικό τμήμα της Κύπρου και ότι αυτή η ευκαιρία θα πρέπει να  προσανατολισθεί  στη λύση του ζητήματος.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr