«Νέα Εποχή» στις σχέσεις Σερβίας- Ρωσίας



«Θυμωμένοι οι Ρώσοι που μεταφέραμε το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου στην ΕΕ»

Απρίλιος 11, 2013.

Μόσχα.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε την Πέμπτη, ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Σερβίας οδηγούν σε μια ‘νέα εποχή’.


Πρόκειται για μια νέα εποχή στις σχέσεις μας, μια εποχή μεγαλύτερης κατανόησης και ειλικρινών σχέσεων», δήλωσε ο Ντάτσιτς σε Σέρβους δημοσιογράφους στο τέλος της επίσκεψής του στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συνομιλίες με το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρι Πούτιν και τον πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Δήλωσε ότι κατά το παρελθόν «δεν είχε γίνει ειδική συζήτηση που να καταλήξει σε κάποια υποστήριξη».

«Η Ρωσία ήταν πολύ δυσαρεστημένη, αν και εξέφρασε δημοσίως, ότι κάποια πράγματα στην εξωτερική πολιτική της Σερβίας εκδηλώθηκαν μόνον όταν συνέβη κάποιο γεγονός, όπως ήταν η περίπτωση κατά την οποία η λύση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου μεταφέρθηκε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

«Βρισκόμαστε τώρα στη θέση να παρακαλούμε να επιστρέψουμε στα Ηνωμένα Έθνη, αλλά, ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό  να εγκριθεί ένα νέο ψήφισμα», είπε ο Ντάτσιτς, σύμφωνα με το beta.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr