Τα Σκόπια συμβάλουν στο Φόρουμ ‘ Σλαβικών Πολιτισμών’



Απρίλιος 10, 2013.

Σκόπια.

Η υπουργός Πολιτισμού των Σκοπίων, Ελιζαμπέτα Καντσέσκα- Μίλεφσκα, αναδείχθηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ των Σλαβικών Πολιτισμών – ‘Φόρουμ Σλοβένσκι Κουλτούρι’.

Η Σλάβα υπουργός υπογράμμισε ότι  ο διορισμός αυτός έχει μεγάλη σημασία, δεδομένου


 ότι θα επιτρέψει τα Σκόπια κατά την προσεχή περίοδο να συμβάλλουν περισσότερο στην ενίσχυση του ρόλου του Σλαβικού Φόρουμ.

Σημείωσε ότι η θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά συγχρόνως και μια σοβαρή πρόκληση για τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του προγράμματος των εργασιών του Φόρουμ στο οποίο μετέχουν Σλαβικά Κράτη προκειμένου να προωθήσουν τον Σλαβικό Πολιτισμό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Φόρουμ των σλαβικών πολιτισμών, η υπουργός Πολιτισμού Καντσέσκα- Μίλεφσκα συμμετείχε με ομιλία που είχε θέμα: «Η διεπαφή με τη σύγχρονη τεχνολογία και η κινητικότητα της πολιτιστικής πολιτικής στο σλαβικό κόσμο».

Επισημαίνεται, ότι στο Φόρουμ, τα Σκόπια συμμετέχουν μέσω ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου «100 Σλαβικών Μυθιστορημάτων» τα οποία θα μεταφρασθούν  σε άλλες σλαβικές γλώσσες των χωρών μελών του Φόρουμ.

 «Η χώρα μας, επίσης,   θα λάβει μέρος στην έκθεση για την κατάσταση των αρχείων των σλαβικών κρατών, μια έκθεση που έχει την ονομασία «Πρωτεύουσα των Σλαβικών Χωρών μέσα από αρχειακά υλικά» που σηματοδοτούν τα 1150 χρόνια  της αποστολής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μοραβία και θα εκπροσωπηθεί στην έδρα της UNESCO», δήλωσε η υπουργός.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr