Σκόπια: Κλιμάκιο του Υπουργείου Άμυνας στο Αφγανιστάν



Απρίλιος 13, 2013.

Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας των Σκοπίων, με επικεφαλής τον Αλβανό υπουργό  Ταλάτ Τζαφέρι, συνοδεία του οποίου ήταν ο ταξίαρχος Στόγιαν Ντίμσοφ, επισκέφθηκαν τις ειρηνευτικές δυνάμεις της ARM, που είναι μέρος των δυνάμεων της ISAF στο Αφγανιστάν.


Είναι η πρώτη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στις δυνάμεις που βρίσκονται  στο Αφγανιστάν από τότε που ανέλαβε την θέση αυτή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Ταλάτ Τζαφέρι,  συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διοικητή της ISAF, υποστράτηγο Nik Patrik Karter και τον ανώτερο αναπληρωτή εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ, Andrew Shtajnfild, με τους οποίους συζήτησε την πρόοδο των δημοκρατικών διαδικασιών στο Αφγανιστάν, την ικανότητα των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και το σχέδιο μετασχηματισμού τους.

Ο Τζαφέρι τόνισε ότι τα Σκόπια, υποστηρίζουν πλήρως τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για τη διασφάλιση ενός σταθερού, ασφαλούς και δημοκρατικού μέλλοντος στο Αφγανιστάν και πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να συνεισφέρει στη Συμμαχία συμβάλλοντας στην πρόοδο της αφγανικής κοινωνίας και μετά το 2014.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr