Οι Τούρκοι μετανάστες επιστρέφουν στην πατρίδα τους



Απρίλιος 13, 2013.

Τα παιδιά και τα εγγόνια των Τούρκων μεταναστών εγκαταλείπουν τη Γερμανία και επιστρέφουν στην Τουρκία.

Αυτό επισημαίνεται  σε ανάλυση της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής πύλη Seebiz, στην οποία σημειώνεται ότι οι Τούρκοι μετανάστες στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν καλύτερες συνθήκες εργασίας στην πατρίδα τους.


Στο μεταξύ, η τουρκική κυβέρνηση, εξέφρασε την ικανοποίησή της με αυτό το γεγονός, αφού το ενδιαφέρον της είναι να προσελκύσει εργατικό δυναμικό το οποίο να είναι εκπαιδευμένο και έμπειρο.

Σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία, το 2001 πήγαν στη Γερμανία για εργασία περίπου 31 χιλιάδες μετανάστες, ενώ την ίδια περίοδο επέστρεψαν στην Τουρκία περίπου 33 χιλιάδες. Η τάση αυτή κάθε χρόνο μέχρι σήμερα έχει μια αυξητική τάση επιστροφής των Τούρκων στην πατρίδα τους.

Ένας από τους λόγους της επιστροφής των Τούρκων μεταναστών είναι η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας και οι ευκαιρίες για απασχόληση που προσφέρονται.
Ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας, Nihat Ergun,  ζήτησε δημόσια τους μορφωμένους και εξειδικευμένους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Συγχρόνως, υπάρχει και η πολιτική της Τουρκίας που επιτείνει την τάση αυτή, αφού ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  σχεδιάζει για τη χώρα του, μέχρι το 2023,  να γίνει μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου, επισημαίνει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr