Πρόεδρος Νοτιοσλαβίας: «100 χρόνια μετά τους Βαλκανικούς πολέμους ακολουθείται η ίδια ρητορική»



Μάιος 12, 2013.

«Εκατό χρόνια μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, βλέπουμε ότι ορισμένοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την ίδια ρητορική, το ίδιο λεξικό στον 21ο αιώνα και δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα των άλλων να αυτο-χαρακτηρισθούν και δεν επιτρέπουν στους άλλους, με βάση την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να προσδιορίσουν  τον εαυτό τους, ».


Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους της πρώην Γιουγκοσλαβίας, Γκεόργκι Ίβανοφ,  σε Φόρουμ της νεολαίας με θέμα «Ο ρόλος της θρησκείας στην οικοδόμηση μιας ανεκτικής Νεολαίας» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «3ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Διάλογο μεταξύ των Θρησκειών και των Πολιτισμών».

 Ο Ίβανοφ τόνισε ότι ο διάλογος είναι αναγκαίος για να ξεπεραστεί η προκατάληψη και η άγνοια για τους άλλους.

«Μόνο ο διάλογος είναι αυτός που μπορεί να βάλει στο περιθώριο τους φόβους, τις προκαταλήψεις και τις παρανοήσεις. Ένας άνθρωπος που δεν επικοινωνεί, δεν συνομιλεί με έναν άλλο άνθρωπο, γκετοποιείται.  Μόνο με τη συζήτηση έρχεται η λύση. 

Και η κάθε συμφωνία περιέχει τουλάχιστον δύο μέρη. Οι νέοι που έχουν έφεση στη μάθηση,  τους προσκαλούμε να συζητούν», είπε ο Ίβανοφ, προσθέτοντας ότι μόνο με τη γνώση του άλλου, υπάρχει η συνύπαρξη των ανθρώπων με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr