Σκόπια: Σε 20ετή βάση ο σχεδιασμός εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας



Μάιος 10, 2013.

Μπίτολα-Μοναστήρι.

Ο ακαδημαϊκός Γκλιγκόρ Νακέφτσι θεωρεί ότι τα τελευταία χρόνια στη Νοτιοσλαβία γίνεται ολοένα και πιο έντονη η ζήτηση εισαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ο λαός αντιμέτωπος με ολοένα και υψηλότερες τιμές στην παροχή ενέργειας.


Ο Γκλιγκόρ Νακέφτσι είναι καθηγητής στην Τεχνική Σχολή στη Μπίτολα και μίλησε για τις προοπτικές του τομέα της ενέργειας στη χώρα. Κύρια ένστασή του είναι η παραμέληση επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας. Δεν έχουν κατασκευασθεί υδροηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και όπως τόνισε, για το σχεδιασμό ενός εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας θα χρειασθεί ένας σοβαρός χρόνος, 15 με 20 έτη.

«Έχουμε προβεί σε μια ανάλυση, κατά πόσο μπορούμε ως κράτος να οικοδομήσουμε ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας. Αν σήμερα, λαβαίναμε μια τέτοια πρωτοβουλία για την κατασκευή του, δεν θα μπορούσε να κατασκευασθεί πριν από το 2035», είπε ο ακαδημαϊκός.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr