Οι Ρώσοι επενδυτές φεύγουν από το Μαυροβούνιο



Μάιος 10, 2013.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή στους Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους, έως την 1η Ιουνίου, να κλείσουν τους λογαριασμούς στο εξωτερικό και να πουλήσουν την περιουσία που έχουν έξω από τη χώρα.


Οι Ρώσοι αξιωματούχοι που κατέχουν ακίνητη περιουσία στο Μαυροβούνιο, θα σεβασθούν την απόφαση του προέδρου Πούτιν, αναφέρει η καθημερινή εφημερίδα της Ποντγκόριτσα «Dan».

Η Ρωσίδα Σάσα  Βελιάκοφ που εδώ και χρόνια ασχολείται με επενδύσεις σε ακίνητα στο Χέρτσερ Νόβι, είπε ότι οι Ρώσοι πολιτικοί που έχουν επενδύσει στο Μαυροβούνιο, έχουν λάβει σοβαρά υπόψη την απόφαση του Ρώσου προέδρου.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου « Gramar», Λιούμπομιρ Νοβάκοβιτς, πιστεύει ότι οι πωλήσεις ακινήτων μειώθηκαν λόγω της κρίσης και ότι δεν αναμένει ότι το διάταγμα του Πούτιν θα χτυπήσει δραστικά την αγορά του Μαυροβουνίου.

«Πιστεύω ότι οι Ρώσοι δημόσιοι υπάλληλοι που διατηρούν περιουσία στο Μαυροβούνιο  είναι ένας μικρός αριθμός που δεν θα επηρεάσει σημαντικά την αγορά στη χώρα», είπε.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ποντγκόριτσα, δήλωσε ότι  δεν υπάρχει καμία καταγραφή του αριθμού των Ρώσων πολιτών που είναι μόνιμοι υπάλληλοι και διατηρούν περιουσιακό στοιχείο στο Μαυροβούνιο.

Η Σάσα  Βελιάκοφ, πάντως θα επισημάνει ότι οι Ρώσοι που σχεδίαζαν να επενδύσουν στα Βαλκάνια, έχουν απομακρυνθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr