Νοτιοσλάβοι και Σλοβένοι τίμησαν την 33η επέτειο του θανάτου του Τίτο





Μάιος 4, 2013.

Οι πολίτες από τη Νοτιοσλαβία (Σκόπια) ήταν οι πολυπληθέστεροι που παραβρέθηκαν στο τάφο του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, με την ευκαιρία της 33ης επετείου από το θάνατό του, σύμφωνα με τη νοτιοσλαβική τηλεόραση ‘Σίτελ’.


Δεύτεροι σε αριθμό ήταν οι Σλοβένοι που τίμησαν τη μνήμη του Στρατάρχη της πάλαι ποτε Γιουγκοσλαβίας.

Βέβαια, -σημειώνει η νοτιοσλαβική τηλεόραση των Σκοπίων- μετά από 23 χρόνια, από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η ιστορία έχει αλλάξει και άλλη γενιά βρίσκεται στο προσκήνιο.

Η νέα γενιά ακούει από τους γονείς και τους παππούδες τις ιστορίες του στρατάρχη Τίτο. Και μετά από 33 χρόνια από θάνατό του, παραμένει όπως ήταν, ένας Στρατάρχης. Ο Τίτο –συνεχίζει το δημοσίευμα- ήταν ένας κομμουνιστής ηγέτης  και σήμερα η δημοκρατία , όπως λένε οι περισσότεροι, είναι καλύτερη από τον Κομμουνισμό.

Ο Ιωσήφ Μπροζ Τίτο πέθανε στις  4 Μαΐου του 1980, στην κηδεία του είχαν παραστεί 700 χιλιάδες άτομα, αντιπροσωπείες από 209 κράτη και εκπρόσωποι κομμάτων από 128 χώρες. Χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη κηδεία πολιτικού κατά τον 20ο αιώνα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr