Βούλγαρος Ευρωβουλευτής: Δεν βλέπω σημάδια καλής γειτονίας από τα Σκόπια


Μάιος 27, 2013.

Στρασβούργο.

Δεν βλέπω κανένα σημάδι προόδου στο θέμα της καλής γειτονίας προς τη Βουλγαρία από το Δεκέμβριο του ‘ 12 έως τον Ιούνιο του 2013, όταν όπως διακοινώνεται  θα συζητηθεί το ζήτημα του καθορισμού της ημερομηνίας για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με το νοτιοσλαβικό κράτος.


Αυτό δήλωσε  σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους, ο Βούλγαρος  Εβγκένι Κιρίλοφ, ευρωβουλευτής από την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις απόψεις του- τον Ιούνιο είναι πιθανόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  να εισηγηθεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια.

«Δεν βλέπω προϋποθέσεις γι’ αυτό. Πρέπει να πω ότι θα  ήθελα να ξεκινήσουν αυτές τις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, το ερώτημα στέκεται σε ένα άλλο θέμα, όταν αρχίσουν. Μέχρι τώρα υπάρχουν μια σειρά από στάδια κατά τα οποία η FYROM έχει ενθαρρυνθεί ως υποψήφια χώρα. Η χώρα, όμως, αυτή δεν παρουσίασε αλλαγές στην εσωτερική πολιτική της –  η οποία συνεχίζει καθαρά τις εθνικιστικές φιλοδοξίες της. Είμαι βέβαιος, ότι και αν αρχίσουν οι συνομιλίες, δεν θα επιλυθούν αυτά τα προβλήματα, αλλά θα τροφοδοτηθούν οι εκφραστικές  εθνικιστικές φιλοδοξίες», είπε ο Κιρίλοφ.
Πρόσθεσε ακόμη ότι άλυτες παραμένουν οι ανησυχίες των πολιτών στα Σκόπια που δηλώνουν ότι έχουν συνείδηση βουλγαρική και ότι λαμβάνει συνεχώς μηνύματα ότι υφίστανται διακρίσεις.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr