Κροατία: Επίθεση σε Ισλαμικό Κέντρο και τζαμί


Μάιος 24, 2013.

Στην πόλη Ριέκα της Κροατίας το πρώτο μουσουλμανικό τέμενος χτίσθηκε μετά την κατάληψη της πόλης από τους Οθωμανούς, εκεί όπου υπάρχει σήμερα το Ισλαμικό Κέντρο και το Τέμενος, το οποίο έγινε αντικείμενο επίθεσης και έσπασαν όλα τα παράθυρα, σημειώνει το

  τούρκικο δημοσίευμα.

Ο επικεφαλής της ισλαμικής ένωσης της Rijeka, Hayrudin Muykanoviç (Hayrudin Mujkanovic) δήλωσε ότι το τζαμί καθώς και το Ισλαμικό Κέντρο, το οποίο εγκαινιάσθηκε πριν από είκοσι ημέρες έγιναν αντικείμενα επίθεσης από άγνωστους ενόπλους.

 Ο Mujkanovic δήλωσε ότι η Ισλαμική Ένωση που λειτουργεί εδώ και 50 χρόνια στην πόλη,  δεν έχει δει τέτοια φαινόμενα, ακόμη και την περίοδο του πολέμου μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

 Επίσης ο μουφτής του Ζάγκρεμπ, Αζίζ Χασάνοβιτς, καταδίκασε έντονα την επίθεση και ζήτησε τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, «το δυνατόν συντομότερο», όπως είπε.

 Είναι γεγονός ότι κατά την τελευταία περίοδο παρουσιάζονται συχνά θρησκευτικές εντάσεις σε χώρες  της πρώην Γιουγκοσλαβίας και γενικότερα των Βαλκανίων.

 --


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr