Συρία: Υπό τον πλήρη έλεγχο της Αλ Κάιντα το Χαλέπι



Μάιος 3, 2013.

Δαμασκός.

Η διεθνής τρομοκρατική οργάνωση ‘Αλ Κάιντα’ έχει ιδρύσει δικαστήριο με την εφαρμογή του μουσουλμανικού νόμου της Σαρία, το οποίο έχει καταστεί μια σημαντική αρχή στο Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο τμήμα της χώρας.


Το Δικαστικό Συμβούλιο- σύμφωνα με το ρωσικό Τας- αποτελείται από εκπροσώπους των τεσσάρων ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων  και στο οποίο υπερισχύει η ψήφος του εκπροσώπου της οργάνωσης Jabhat al-Nusra, που σχετίζεται με τον κλάδο της Αλ Κάιντα, στο Ιράκ.

 Η κοσμική πτέρυγα της αντιπολίτευσης έχει, επίσης, δημιουργήσει το δικό της κύκλωμα στο Χαλέπι παρέχοντας συμβουλές, αλλά δεν έχει κοινωνικό αντίκτυπο διότι δεν υπάρχει εξουσία με την οποία θα μπορούσε να διασφαλίσει την εφαρμογή των αποφάσεων της.

Οι εκπρόσωποι της Αλ Κάιντα έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους, τις δημόσιες υπηρεσίες στο Χαλέπι, την ασφάλεια, την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και τα συστήματα παροχής νερού στην πόλη.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr