Πανικός στη Βουλγαρία από αεροπορική άσκηση


Μάιος 27, 2013.

Πανικό προκάλεσαν οι χαμηλές πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τις πόλεις Στάρα Ζάγκορα και Κάρλοβο.

Επί ώρες- γράφει το δημοσίευμα- δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση από  το υπουργείο άμυνας, ούτε είχε ενημερώσει ότι επρόκειτο για στρατιωτική άσκηση που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Τη Δευτέρα είχαν αναφερθεί πολλοί τραυματισμοί στο τηλέφωνο 112 από επιβατικά αεροσκάφη στην περιοχή της Στάρα Ζαγκόρα.

Αυτόπτης μάρτυρας από το χωριό Ρούπκιτε στο Τσιρπάν, τηλεφώνησε στο εθνικό ραδιοφωνικό σταθμό στη Στάρα Ζάγκορα ότι είδε ένα αεροπλάνο να πετάει σε υψόμετρο τριακοσίων μέτρων  με σκοπό να προσγειωθεί στον αυτοκινητόδρομο «Θράκη».

Σύμφωνα με άλλους μάρτυρες από την ουρά του αεροπλάνου έβγαιναν καπνοί. Ο κοινοτάρχης του Σάνοβο της Στάρα Ζαγκόρα, Ιβάν Στογιάνοφ, είπε ότι είδε ένα αεροπλάνο να πετά χαμηλά πάνω από την περιοχή του χωριού.

Αργότερα το Κέντρο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες στα στρατιωτικά αεροσκάφη και ότι το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές πτήσεις.


Βουλγαρο-ισραηλινή εκπαιδευτική άσκηση

Όπως αναφέρθηκε από τις 23 Μαΐου ως τις 9 Ιουνίου πραγματοποιούνται κοινές βουλγαρο-ισραηλινές εκπαιδευτικές πτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Το υπουργείο Άμυνας που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των εναέριων συνόρων, αρνήθηκε να απαντήσει εάν οι πτήσεις αυτές έχουν να κάνουν με κάποιο δόγμα μεταξύ Βουλγαρίας και Ισραήλ.

Το εξειδικευμένο περιοδικό «Aero» είχε αναφέρει ότι χρησιμοποιούνται για την άσκηση ισραηλινά αεροπλάνα με κινητήρα τύπου 707, τα οποία εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες μαύρου καπνού, για καμουφλάζ, τα οποία  δεν ομοιάζουν με τα σύγχρονα επιβατικά αεροσκάφη. Η Ισραηλινή αεροπορία έχει  τουλάχιστον 13 τέτοια με κινητήρα 707, γράφει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr