Βουλγαρία: «Ο δρόμος προς την Ελλάδα τέλος, κατέρρευσε ο δρόμος»...



Μάιος 7, 2013.

Σμόλιαν.

Ένας δρόμος ο οποίος δημιουργήθηκε με τυμπανοκρουσίες πριν από τέσσερα χρόνια μέσα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να ενώσει τη Βουλγαρία με την ελληνική Ροδόπη άρχισε να καταρρέει, γράφει η τοπική έκδοση  της πόλης Σμόλιαν.

Τεράστια βράχια και χώματα έχουν κατρακυλήσει από τις πλαγιές και έχουν σκεπάσει σχεδόν όλο το οδόστρωμα. Παντού είναι ορατός ο κίνδυνος και είναι ζήτημα χρόνου να υποστεί καθίζηση.

«Οι τεράστιοι βράχοι που έχουν πέσει με το λιώσιμο των χιονών και των σφοδρών καταιγίδων, έχουν καταστρέψει το οδόστρωμα και είναι δύσκολο να φθάσει κανείς μέχρι το συνοριακό σταθμό στα βουλγαρο-ελληνικά σύνορα, ο οποίος σταθμός, όμως,  λειτουργεί», θα τονίσει ο δήμαρχος της πόλης Ρούντοζεμ, Ρούμεν Πεχλιβάνοφ που θα προσθέσει ότι η συντήρηση της οδού δεν είναι του Δήμου αλλά του βουλγαρικού κράτους.

Ο Πεχλιβάνοφ θα επισημάνει ότι πολλοί οδηγοί φορτηγών παραπλανούνται από τις πινακίδες για μεθοριακό σταθμό στα βουλγαρο-ελληνικά σύνορα μετά το χωριό Άνω Άρδα( Γκόρνα Άρντα), αλλά αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω από την κατάσταση του δρόμου.

Τώρα που ανοίγει, πάλι, η τουριστική περίοδος –σημειώνει το δημοσίευμα- έρχεται στο προσκήνιο το χρόνιο πρόβλημα της οδικής αυτής αρτηρίας που είναι η πλέον σύντομη οδός της βουλγαρικής περιοχής της Ροδόπης προς την ελληνική πόλη της Καβάλας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr