Απολογία Μπεσίμι για την επίσκεψή του στην Αθήνα



Μάιος 10, 2013.

«Δεν υπάρχει δυϊσμός στην κυβέρνηση μεταξύ του VMRO-DPMNE και του DUI. Η επίσκεψη στην Ελλάδα, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρμόδιος των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αποσκοπούσε  στη δημιουργία

 ενός κλίματος συνεργασίας και εμπιστοσύνης που είναι επωφελές και για τις δύο πλευρές, είπε σε συνέντευξη του  στο πρακτορείο ΜΙΑ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Φατμίρ Μπεσίμι.

Ο ίδιος τόνισε ότι συναντήθηκε, σήμερα, με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, τους  ενημέρωσε για τις συναντήσεις του με τους Έλληνες αξιωματούχους, επισημαίνοντας ότι αυτές οι συναντήσεις στην Ελλάδα δίνουν επιπλέον ώθηση στη Νοτιοσλαβία και προς όλους τους πολίτες της ανεξάρτητα από την εθνότητά τους.

«Με καλό συντονισμό μπορούμε μόνο να επωφεληθούμε από αυτό, γιατί στα μέλη  του ενός πολιτικού κόμματος ή του  άλλου, είτε αλβανικό είναι αυτό, είτε σλαβικό, ο σκοπός τους είναι να ενταχθούμε στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και αυτό θα είναι ένα ευτυχές αποτέλεσμα για όλους τους πολίτες- τους Σλάβους, τους Τούρκους, τους Αλβανούς, τους Ρομά», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, τόνισε ότι η επίσκεψή του αποσκοπούσε στο να γίνει συζήτηση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Νοτιοσλαβίας, ιδιαίτερα, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου καθώς και να συμβάλει στην προσέγγιση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Είναι σημαντικό», είπε, « ότι το κοινό συμπέρασμα ήταν η ευρωπαϊκή προοπτική  της χώρας, και παραμένει η καλύτερη εναλλακτική λύση για την περιοχή και η μόνη υποστήριξη στη διαδικασία ένταξης της χώρας. Ωστόσο το ζήτημα του ονόματος θα εξετασθεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής υποστήριξης», πρόσθεσε.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr