Αίγυπτος: Διαδηλώσεις κατά της πώλησης της Διώρυγας του Σουέζ


Μάιος 26, 2013.

Οργισμένοι διαδηλωτές διέκοψαν ένα συνέδριο για το έργο «Διάδρομος Επενδύσεων Σουέζ»» που πραγματοποιούνταν σήμερα στην πόλη Πόρτ Σάιντ.


Το συνέδριο είχε εστιάσει το ενδιαφέρον του στις «πρωτοβουλίες στον τομέα της ναυτιλίας στις πόλεις Πόρτ Σάιντ, Σουέζ και Ισμαηλία.

Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν λιμενεργάτες  του Πόρτ Σάιντ και της διώρυγας του Σουέζ.

Η «Μουσουλμανική Αδελφότητα» που κυβερνά την Αίγυπτο ελπίζει  στην πώληση ή μίσθωση,  σε ξένους επενδυτές, της γης που είναι δίπλα στο κανάλι προκειμένου να δημιουργήσουν αρκετές μεγάλες βιομηχανικές ζώνες που θα αποφέρουν έσοδα στην οικονομία της Αιγύπτου, περίπου 100 δισεκατομμύρια το χρόνο.

Ο δημοσιογράφος Μοχάμεντ αλ Χιλβανί που πρωτοστατεί στις διαδηλώσεις δήλωσε ότι ο νόμος  για την ανάπτυξη της Ζώνης της Διώρυγας ισοδυναμεί με την πώληση της Αιγύπτου σε ξένους.

Το έργο του «Διαδρόμου Επενδύσεων Σουέζ» βρίσκει και την πεισματική αντίσταση των φυλών των Βεδουΐνων του Σινά. Φοβούνται ότι η δημιουργία των βιομηχανικών ζωνών στην περιοχή του καναλιού θα  απορροφήσει τους νέους ανθρώπους από το Βόρειο Σινά και θα πρέπει να συμπληρωθεί το κενό τους,  από τους Παλαιστίνιους – μετά από κατάλληλη συμπαιγνία των Αμερικανών, του Ισραήλ και της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr