Σκόπια: Ο Αλί Αχμέτι θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον Μάθιου Νίμιτς



Μάιος 1, 2013.

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος –DUI,  του νοτιοσλαβικού κράτους, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι θα συναντηθεί με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για την ονομασία της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.

«Ελπίζουμε να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας  εκπροσωπώντας το σύνολο των κομμάτων και την κυβέρνηση της χώρας. Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμβιβασμό με το νότιο γείτονά μας που θα ανοίξει το δρόμο για την άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ», δήλωσε ο Αρτάν  Γκρούμπι, επικεφαλής του  γραφείου του DUI.

 Ο Αλί Αχμέτι  αναμένεται να ταξιδεύσει στις ΗΠΑ στις 4 Μαΐου και θα έχει συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου.

Επισημαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται αντιαμερικανική ρητορική από το κυβερνών νοτιοσλαβικό κόμμα του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, για την αμερικανική έκθεση για ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

Σύμφωνα, πάντως,  με το αλβανικό κόμμα, ο πρόεδρος του, Αλί Αχμέτι, στις συζητήσεις θα προσπαθήσει να εμβαθύνει τη συνεργασία  του κόμματός του  με την αμερικανική κυβέρνηση με στόχο την προώθηση της ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης της χώρας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr