Οι Ρώσοι δεν αφήνουν τη Σεβαστούπολη



Μάιος 13, 2013.

Ο αντιναύαρχος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Αλεξάντερ Φεντοτένκοφ, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να φύγει από τη βάση της Σεβαστούπολης και πρόσθεσε ότι η  χώρα προγραμματίζει, ο ρωσικός στόλος να παραμείνει μέχρι το 2042.


Η ρωσική κυβέρνηση – σύμφωνα με τον Φεντοτένκοφ- άρχισε την αναδιοργάνωση της  βάσης στο Νοβοροσίσκ, δημιουργώντας νέες εγκαταστάσεις βάσει του προγράμματος ‘2004-2020’.

Ο Ρώσος ναύαρχος αναφερόμενος σχετικά με την κατάσταση των σχέσεων μεταξύ των στόλων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η Ουκρανία συνεργάζεται με τις ρωσικές δυνάμεις της Μαύρης Θάλασσας και ότι ένα σημαντικό μέρος των  στρατιωτικών δραστηριοτήτων γίνονται από κοινού.

Τόνισε ότι μεταξύ των δύο χωρών υπάρχει μια εταιρική σχέση όσον αφορά τις διμερείς ή πολυμερείς ασκήσεις που γίνονται σε ξηρά και θάλασσα καθώς και στη διεκπεραίωση κοινών αποστολών.

Ο Φεντοτένκοφ υπενθύμισε ακόμη τις ασκήσεις που γίνονται στα πλαίσια της «Blackseefor» καθώς στη ετήσια άσκηση «Peace Gateway» καθώς και το κοινό πρόγραμμα του εορτασμού για την Ημέρα της Νίκης που πραγματοποιείται  στη λωρίδα της Σεβαστούπολης, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr