Κωνσταντινούπολη: Διάσκεψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα



Μάιος 22, 2013.

Διεθνής Συνάντηση 23-27 Μαΐου- συμμετέχουν 130 χώρες

Για πρώτη φορά θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη η  συνάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH).


Πρόκειται για το 38ο συνέδριο της Οργάνωσης και οι εργασίες θα αρχίσουν από αύριο. Στη συνάντηση συμμετέχουν περισσότερες από 200 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών από 130 χώρες. Κεντρικό θέμα είναι «Οι διαδικασίες μετάβασης στη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα- εμπειρίες και προκλήσεις».

Στην έναρξη και στο πέρας του πενθήμερου  Συνεδρίου θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπασίρ Αταλάι.
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Souhayr Belhassen, δήλωσε ότι αποφασίστηκε το συνέδριο να γίνει στην Τουρκία, αφού η χώρα διανύει μια σταθερή πορεία προς τα ανθρώπινα δικαιώματα:

« Η διάσκεψη γίνεται σε αυτόν τον τόπο και ελπίζουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ειπωθούν όλες οι πτυχές κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε ημερών, της ελευθερίας, της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των μειονοτήτων,  η συμβολή της δικαιοσύνης για την καλύτερη κατανόηση των απειλών που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και του PKK οι οποίες προωθούνται και αποτελούν ορόσημο στη διαχείριση της σύγκρουσης καθώς  ο διάλογος είναι πολύ σημαντικός για τη μέθοδο που θα επιλεγεί. Όλες αυτές οι διαδικασίες είναι επίσης πολύ σημαντικές για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε.

-

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr