Τουρκία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρέχει στρατιωτικό ρουχισμό στους αντάρτες της Συρίας



Μάιος 22, 2013.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) σε επερώτηση που κατέθεσε στο τουρκικό κοινοβούλιο αναφέρει ότι  τουρκική κυβέρνηση παρέχει στρατιωτικό υλικό – ρουχισμό,  που χρησιμοποιούν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις- στους Σύριους αντάρτες.


Συγκεκριμένα ο βουλευτής του CHP Sezgin Tanrıkulu, υπέβαλε κοινοβουλευτική ερώτηση μετά από μια φωτογραφία του πρακτορείου Reuters που  τραβήχτηκε στις 13 Μαΐου (φωτό), η οποία δείχνει ένα Σύρο αντάρτη σε έναν καναπέ να φορά  στολή  των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε αυτό το ενδεχόμενο, θεώρησε τη φωτογραφία ως ‘προκλητική’ και ο εκπρόσωπος τόνισε ότι  πρόκειται για προβοκάτσια που φτιάχτηκε, πιθανόν  από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας- al-Muhaberat,  για να δώσουν το μήνυμα ότι η Τουρκία υποστηρίζει  τους αντάρτες.

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας πρόσθεσε ότι τέτοιες στολές μπορούν εύκολα να αποκτηθούν από τα καταστήματα, όπως σημειώνει η Χουριέτ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr