Dnevnik Σκοπίων: Συνέντευξη με το δημοσιογράφο Τάκη Μίχα


Μάιος 25, 2013.

Η εφημερίδα Ντνέβνικ του νοτιοσλαβικού κράτους παρουσιάζει συνέντευξη με τον Έλληνα δημοσιογράφο και αναλυτή, Τάκη Μίχα, όπως αναφέρει και φέρει τον τίτλο : «Η διένεξη για το όνομα θα επιλυθεί από τα παιδιά μας».

Γράφει το δημοσίευμα που υπογράφει η Ιβάνα Κόστοφσκα:


«Ο Τάκης Μίχας είναι ένας από τους λίγους Έλληνες δημοσιογράφους που είναι αγκάθι στο μάτι της κυβέρνησης της Αθήνας, επειδή δεν φοβάται να πει ότι η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να χάσει, αν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Δεν τον αγαπούν ούτε οι εθνικιστές γιατί στο βιβλίο του με τίτλο: «Ανίερη Συμμαχία: η Ελλάδα και η Σερβία του Μιλόσεβιτς», που εκδόθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, παρουσίασε μια αλήθεια για Έλληνες εθελοντές που συμμετείχαν στη σφαγή στη Βοσνία.
 Αποτέλεσμα ήταν να μηνυθεί από τον Έλληνα εθνικιστή, Σταύρο Βιτάλη, ο οποίος ήταν εθελοντής κάτω από τις διαταγές του Ράτκο Μλάντιτς, γράφει η νοτιοσλαβική εφημερίδα.

Σε συνομιλία που είχαμε, ο ίδιος δεν βλέπει ελπίδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας».

Στην ερώτηση -μεταξύ άλλων- ποια θα ήταν η καλύτερη στρατηγική για το ζήτημα της ονομασίας στο σημείο αυτό, ο Έλληνας δημοσιογράφος θα απαντήσει:

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε αποτελέσματα από τους ηγέτες μας, δεδομένου ότι αυτό θα σήμαινε την πολιτική εξαφάνισή τους. Ας ελπίσουμε τα παιδιά μας θα είναι πιο σοφά, να κάνουν τους απαραίτητους συμβιβασμούς. Είναι εκπληκτικό, πάντως,  ότι στην περιοχή μας γίνονται δραματικές αλλαγές- η Σερβία αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο και τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, ο Ερντογάν αναγνωρίζει τους Κούρδους του PKK και οι πολιτικές ελίτ σε Σκόπια και Αθήνα αποτυγχάνουν να συμφωνήσουν.

»Είμαι μεταξύ εκείνων που είπαν και θα το επαναλάβω: Η Ελλάδα έχει ένα 70 τοις εκατό λάθος στο ότι δεν υπάρχει λύση στη διαφορά και το υπόλοιπο 30 τοις εκατό ανήκει στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε ότι τα παιδιά μας θα είναι σοφότερα!», ανέφερε ο Μίχας.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr