Μασούντ Μπαρζανί: Να ελευθερωθεί ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν


Μάιος 25, 2013.

Στο 13ο Εθνικό Συνέδριο του Κουρδιστάν που άρχισε στις Βρυξέλλες του Βελγίου, αναγνώστηκε μήνυμα του προέδρου της Περιφέρειας του Κουρδιστάν του  βόρειου Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, με το οποίο έδωσε μια νέα τροπή στη διαδικασία συμφιλίωσης Τούρκων και Κούρδων.


Το μήνυμα αναγνώστηκε προς τη Γενική Συνέλευση από τον εκπρόσωπο του Μπαρζανί, τον Hêmin Hewramî.  Ο πρόεδρος της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ, τόνισε ότι  το Κουρδιστάν εισέρχεται σε μια νέα εποχή μετά από τον επίπονο και δίκαιο αγώνα του κουρδικού λαού που είναι χωρισμένος σε τέσσερα τμήματα. 

«Αφήνουμε πίσω τον σκοτεινό 20ο  αιώνα και ατενίζουμε με ελπίδα  τον 21ο αιώνα. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο, όπου για να ολοκληρωθεί ο δίκαιος αγώνας του λαού μας, πρέπει να έχουμε ενότητα και συνεργασία», τόνισε.

Αναφέρθηκε στην ειρηνευτική διαδικασία με το τουρκικό κράτος που επιτεύχθηκε με τη συνεννόηση του ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν και έκανε έκκληση για μακροχρόνια διαδικασία διαλόγου και ειρηνικών διεκδικήσεων.

Τόνισε τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στο Νέο Σύνταγμα της Τουρκίας, που θα δίνουν ελπίδα και δικαιώματα στην ελευθερία του κουρδικού λαού.

Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη η απελευθέρωση του από τις φυλακές του Ιμραλί του Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr