Κοσσυφοπέδιο: Η EULEX συνέλαβε 5 UCK-άδες για εγκλήματα πολέμουΜάιος 24, 2013.

Η αστυνομία της EULEX σε συντονισμό με τη Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Κοσσυφοπεδίου (ROSU) συνέλαβαν πέντε άτομα.


Πρόκειται για τους Sami Lushtaku (επικεφαλής της Σκεντεράι) , Jahir και Zeqir Demaku, Sabit Geci, Hysni Thaçi και Sahit Jashari.

Η ομάδα αυτή ήταν μέρος τμήματος του UCK υπό τον Σουλεϊμάν Σελίμι, που τώρα είναι πρέσβης του Κοσσυφοπεδίου στα Τίρανα.

Τα πέντε άτομα διώκονται για εγκλήματα πολέμου κατά του άμαχου πληθυσμού, αφού κακοποίησαν πολλούς αιχμαλώτους και επέφεραν ανήκεστη βλάβη στην υγεία τους, στο κέντρο κράτησης των UÇK-άδων στην περιοχή  Likovc, του δήμου Σκεντεράι.

Ο ένας είναι, επίσης, ύποπτος για τη δολοφονία ενός πολιτικού  και κατηγορείται και για εγκλήματα πολέμου, ο οποίος, μάλιστα ήταν υπεύθυνος της Ομάδας του Σουλεϊμάν Σελίμι.

Σύμφωνα με το δικηγόρο Άριαν Κότσι, ο οποίος υπερασπίζεται τον επικεφαλής της Σκεντεράι, Σάμι Λουστάκου, ο συλληφθείς είναι ύποπτος εγκλημάτων πολέμου κατά παράβαση της Σύμβασης της Γενεύης- για κακοποίηση άμαχων αιχμαλώτων, προξενώντας στα θύματα μόνιμη αναπηρία.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr