OHE: Στις τρομοκρατικές οργανώσεις ομάδα της αντιπολίτευσης της Συρίας


Μάιος 31, 2013.

Νέα Υόρκη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει ενσωματώσει την οργάνωση «Jabhat al-Nusra» στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «Μοσκόβσκι Νόβοστι».


Η εφημερίδα επικαλείται διπλωμάτες των ΗΠΑ οι οποίοι δήλωσαν ότι η οργάνωση αλ Νούστρα είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα και έχει καταχωρηθεί στη μαύρη λίστα καθώς και τα 15 μέλη  του συμβουλίου της.

Η επίσημη απόφαση θα ανακοινωθεί σήμερα Παρασκευή.

Η Συρία είχε ζητήσει την ένταξή της οργάνωσης  «Jabhat al-Nusra»στα μέσα Απριλίου ενώ αυτή είχε συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ από το Δεκέμβριο του 2012.

Η «Jabhat al-Nusra» ή Μέτωπο για την Υπεράσπιση του συριακού λαού, είχε παρουσιασθεί για πρώτη φορά με ένα βίντεο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.

Στη δήλωση της ομάδας είχε αναφερθεί ότι βρισκόταν πίσω από πολλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που συγκλόνισαν τη Συρία από την αρχή της εξέγερσης στη χώρα.

«Είμαστε οι μουτζαχεντίν της Συρίας, με διάφορα μέτωπα τζιχάντ για να επαναφέρουμε τον Κανόνα του Αλλάχ στη γη και να εκδικηθούμε για τη χαμένη τιμή της Συρίας και το αίμα που χύθηκε», είχε δηλώσει ένα μασκοφόρος άνδρας στο βίντεο.

«Jabhat al-Nusra» στα αραβικά σημαίνει «Μέτωπο Υποστήριξης».

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr