Η Βουλγαρία δεν μπορεί να αντέξει άλλους νέους συνταξιούχους


Μάιος 30, 2013.

Η κυβέρνηση Ορεσάρσκι είπε ότι δεν θα αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης τα οποία ξεκίνησαν το 2012.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο, εξέδωσε προειδοποίηση  προς τη Βουλγαρία ότι πρέπει να καθορίσει την ακριβή ημερομηνία για την εξίσωση της ηλικίας συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες.

 Μετά από σκληρές συζητήσεις και με δέκα χρόνια καθυστέρησης, από τις αρχές του περασμένου έτους, η ηλικία συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες αυξήθηκε κατά τέσσερις μήνες το χρόνο.

Έτσι, μέχρι το 2021, θα πρέπει να φθάσει τα 63 έτη και 37 χρόνια εργασίας για τις γυναίκες και 65 ετών και 40 χρόνια εργασίας για τους άνδρες.

Πέρυσι,  είχε μειωθεί ο αριθμός των νέων συνταξιούχων κατά 19.000. Εντούτοις, το συνταξιοδοτικό κόστος δεν μειώθηκε σημαντικά.

Ένα δραστικό μέτρο είναι η περαιτέρω μείωση των συντάξεων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει περισσότερο για τη μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και μεγαλύτερου ελέγχου των συντάξεων αναπηρίας, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα του συστήματος  της κοινωνικής ασφάλισης.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr