Σκόπια: Εντείνονται οι εργασίες στο Διάδρομο 10


Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του άξονα Ελλάδας Σερβίας

Ιούνιος 1, 2013.

Με εντατικούς ρυθμούς  συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του νέου σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα του Ντεμίρ Καπίγε, το οποίο θα ολοκληρώσει τον άξονα του Διαδρόμου 10 που θα συνδέει την Ελλάδα και τη Σερβία μέσω της Νοτιοσλαβίας.


Το έργο είναι το μεγαλύτερο που γίνεται αυτήν την περίοδο στα Βαλκάνια και ανάδοχος του έργου είναι η ελληνική εταιρεία ‘Άκτωρ’.

Το τμήμα αυτό προβλέπεται να έχει δύο γέφυρες και πέντε σήραγγες. Αυτή τη στιγμή  ανοίγεται η πρώτη σήραγγα που θα έχει συνολικό μήκος 1,2 χιλιομέτρων.

Το έργο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, που τόνισε ότι οι εργασίες προχωρούν  πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμένονταν.

«Μέχρι το σημερινό στάδιο έχουν δαπανηθεί 24 εκατ, ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους προγραμματίζονται να δαπανηθούν άλλα 55 εκατ. ευρώ. Στα επόμενα δύο χρόνια, όπου θα περατωθούν οι εργασίες, θα έχουν δαπανηθεί άλλα 115 εκατ. ευρώ», είπε ο Γκρούεφσκι.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr