Αντι-ισλαμική Αγγλική Οργάνωση υποστηρίζει τους διαδηλωτές της Κωνσταντινούπολης



Ιούνιος 1, 2013.

Ο Tommy Robinson (φωτό),  ηγέτης της Λίγκας της Αγγλικής Άμυνας (English Defense League), η οποία είναι μια ρατσιστική οργάνωση που έχει διοργανώσει πρόσφατα επιθέσεις εναντίον μουσουλμανικών τεμενών, εξέφρασε την υποστήριξή του, για τις διαμαρτυρίες του “Taksim Gezi Parki” , για «αντίσταση κατά του Ισλάμ», γράφει το τούρκικο κείμενο.


Ο Ρόμπινσον, στο  Twitter, έγραψε ότι «ο τουρκικός λαός αντιστέκεται στο Ισλάμ».
Η οργάνωση Λίγκα της Αγγλικής Άμυνας ήρθε πρόσφατα στην ημερήσια διάταξη, αφού διαπιστώθηκε ότι η οργάνωση ήταν πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις σε τζαμιά στο  Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένας 43χρονος μέλος της οργάνωσης συνελήφθη μετά την είσοδό του σε τζαμί στο Essex. Ένας άλλο μέλος συνελήφθη με την υποψία ότι οργάνωσε επίθεση σε τζαμί στο Gillingham.

H English Defense League  δημιουργήθηκε το 2009 και πραγματοποίησε πολυάριθμες βίαιες εκδηλώσεις κατά των Μουσουλμάνων που ζουν στη Βρετανία.

Η οργάνωση δυσφημίστηκε νωρίτερα αυτό το έτος  όταν  ο Αντι-Ισλαμιστής ζηλωτής Anders Behring Breivik, που παραδέχθηκε ότι σκότωσε 77 ανθρώπους στη Νορβηγία τον Ιούλιο, έκανε επανειλημμένες αναφορές για την  Αγγλική Λίγκα, σε μανιφέστο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr