Βουλγαρία: Πρεσβείες 14 χωρών υποστηρίζουν την gay παρέλαση στη Σόφια


Ιούνιος 18, 2013.

14 πρεσβείες ξένων χωρών εξέδωσαν δήλωση για την υποστήριξη της παρέλασης των ομοφυλόφιλων που προγραμματίζεται για τις 22 Ιουνίου στη βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια.

Αυτή τη χρονιά οι εκπρόσωποι των ξένων διπλωματικών αποστολών αναγκάζονται να απαντήσουν δημόσια για την υπεράσπιση της παρέλασης των ομοφυλοφίλων.

«Κανείς δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό του προσανατολισμό ή την ταυτότητά του» αναφέρεται στην κονή δήλωση που υπογράφεται από 14 επικεφαλής των πρεσβειών.

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τα δημόσια και τα κρατικά ιδρύματα για την προστασία αυτών των αξιών», λέει το μήνυμα των πρεσβευτών των χωρών: Αυστρίας, Βελγίου, Δανίας, Φινλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιρλανδίας, Λιθουανίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Σερβίας, Νότιας Αφρικής, Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ.

Τα προηγούμενα χρόνια στις  gay parade της Βουλγαρίας είχαν γίνει βίαια επεισόδια.
Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πριν από μία ημέρα, καταδίκασε τη παρέλαση και ζήτησε από τις αρχές να την καταργήσουν.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr