Τουρκία: Πάνω από 90% η συμμετοχή των πολιτών για τις παραβιάσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων


«Αρνητικό το αποτέλεσμα δημοσκόπησης για την τούρκικη κυβέρνηση, που προβλήθηκε στο τουρκικό κανάλι  CNN- Turk»

Ιούνιος 5, 2013.

Άγκυρα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων βγήκε στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παραβιάσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τις αυταρχικές μεθόδους της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει δημοσκόπηση που προβλήθηκε από την τηλεόραση CNNTurk.


Σε απάντηση στην καίρια ερώτηση προς τους Τούρκους πολίτες: «Τι σας ώθησε να συμμετάσχετε στις διαδηλώσεις;», το 91,1% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι ο λόγος είναι η καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων  τους.

Επισημαίνεται ότι μόνο το 56,2 % ανέφερε ως αιτία την κοπή των δέντρων στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 92,4 τοις εκατό των Τούρκων δυσφορούν με τις αυταρχικές μεθόδους της κυβέρνησης της χώρας.

Την ίδια στιγμή, το 80 τοις εκατό των πολιτών τίθεται κατά της παρέμβασης του στρατού, όπως συχνά συνέβη στην ιστορία της  χώρας,  καθώς τίθεται και  εναντίον κάθε στρατιωτικού πραξικοπήματος εν μέσω της οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, γράφει το βουλγαρικό Φόκους επικαλούμενο το τούρκικο κανάλι.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr