«Μόνο με θαύμα θα ενταχθεί το νοτιοσλαβικό κράτος στην ΕΕ»


Ο πολιτικός αναλυτής και καθηγητής Πανεπιστημίου, Bekim Kadriu τονίζει ότι τα Σκόπια δεν επιθυμούν να αλλάξουν στάση- κατ' ουσίαν δεν επιθυμούν επίλυση της διαφοράς για την ονομασία του νοτιοσλαβικού κράτους  με την Ελλάδα.

Ιούνιος 13, 2013.

Σκόπια.

Μόνο με θαύμα θα μπορούσε να ενταχθεί το νοτιοσλαβικό κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας του.


Αυτό είπε ο αναλυτής και καθηγητής του Πανεπιστημίου των Σκοπίων, Μπεκίμ Καντρίου, στο «Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα».

Ο αναλυτής επικαλείται τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους, Νίκολα Πόποσκι,  ότι η χώρα του «είναι έτοιμη να συνεχίσει την εποικοδομητική της στάση», ενώ στην πραγματικότητα εννοεί ότι τα Σκόπια δεν είναι έτοιμα να τελειώσουν τη διαδικασία του ονόματος.

«Η νοτιοσλαβική κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει περισσότερο ενδιαφέρον. Η θέση των Σκοπίων, κατά κύριο λόγο,  βασίζεται στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης με την οποία ζητείται από την Ελλάδα να σεβαστεί την απόφαση. Αυτή η στάση δεν συνιστά επίλυση του προβλήματος», είπε Καντρίου.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr