Νέα Υόρκη: Συνάντηση Πόποσκι με Νίμιτς


Ο Πόποσκι κατηγόρησε την Ελλάδα για ...διγλωσσία

Ιούνιος 13, 2013.

Σκόπια.

Το θέμα της επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι και του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση της διαφοράς, Μάθιου Νίμιτς.


Σύμφωνα με δήλωση του νοτιοσλάβου υπουργού στη συνάντηση που είχε με τον κ. Νίμιτς, υπογράμμισε τη δέσμευση της χώρας του για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας , αλλά δεν παρέλειψε να κατηγορήσει για διγλωσσία την Ελλάδα:

«Αποδείχθηκε ότι σε αυτή τη διαδικασία, η οποία είναι πολύ σαφής, το ένα μέρος τηρεί συνεχώς τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και επιχειρεί να ξεπεράσει τη διαφορά και η άλλη πλευρά παραβιάζει συστηματικά τις υποχρεώσεις της, προκειμένου να μην ξεπεραστεί η διαφορά», είπε ο Πόποσκι (αποφεύγοντας να πει ότι το νοτιοσλαβικό κράτος,  δεν επιθυμεί να διαπραγματευθεί το συνταγματικό όνομα της χώρας του, που είναι το «Μακεδονία»)

Ο νοτιοσλάβος υπουργός συναντήθηκε με το διαμεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της 20ης επετείου από την ένταξη της FYROM ως μέλος του ΟΗΕ.

Ο Νίκολα Πόποσκι, συναντήθηκε τη Δευτέρα με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-moon, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr