Ερντογάν: «Δεν αναγνωρίζω καμία ανάμειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»


Ιούνιος 13, 2013.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στις ανησυχίες που εκφράσθηκαν από την ΕΕ για τα γεγονότα της Τουρκίας,  είπε: «δεν θα αναγνωρίσω  οποιαδήποτε απόφαση που θα μπορούσε να πάρει το κοινοβούλιο  της  Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις διαμαρτυρίες για το πάρκο Gezi στην Τουρκία».


 Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε, επίσης,  ότι το κόστος των υλικών ζημιών στο πάρκο Gezi είναι πάνω από 100 εκατομμύρια τουρκικές λίρες. «Μήπως ταιριάζουν οι καταστροφές αυτές σε εκείνους τους ανθρώπους που αποκαλούν τους εαυτούς τους πατριώτες;» ρώτησε.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι την Τετάρτη είχε συνάντηση με μια ομάδα ακτιβιστών του πάρκου  Taksim-Gezi  και είπε ότι προσέφερε ένα δημοψήφισμα για το μέλλον του πάρκου Gezi.

«Μερικοί από τους φίλους, στη συνάντηση ήταν χαρούμενοι για αυτήν και ορισμένοι δεν ήταν. Ωστόσο,  έπρεπε να πούνε ‘ναι’ σε ένα δημοψήφισμα ή ‘ναι’ στις επιλογές μας».

Επιπρόσθετα, ο Ερντογάν δήλωσε: «Η εποχή της αναμέτρησης στους δρόμους της Τουρκίας έχει τελειώσει.  Η εποχή του εκβιασμού του έθνους στους δρόμους έχει περάσει. Η εποχή της καταστολής, του τρόμου και του εκφοβισμού του λαού έχει περατωθεί».


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr