CIA: Για πρώτη φορά ορίστηκε γυναίκα υπαρχηγός


Ιούνιος 13, 2013.


Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όρισε ως επικεφαλής νομικός σύμβουλος στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, που θα τελεί ως αναπληρωτής διευθυντής της CIA την Avril D. Haines.

Η 43χρονη Avril D. Haines θα γίνει η πρώτη γυναίκα στη θέση υποδιευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφορικών των ΗΠΑ μετά την παραίτηση του Michel Morell, ο οποίος 


συνταξιοδοτήθηκε.

Ο διευθυντής της CIA, John Brennan, είχε δηλώσει ότι ο Morell αποφάσισε να αποσυρθεί για να περνά περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του και να ακολουθήσει άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Ο Michel Morell είχε τη θέση του υποδιευθυντή από το Νοέμβριο μέχρι το Μάρτιο, μετά παραιτήθηκε, ύστερα από την εμπλοκή του διευθυντή της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, σε εξωσυζυγικό σκάνδαλο.

Η Avril D. Haines πριν την ένταξή της στο γραφείο συμβούλου του Λευκού Οίκου, το 2010, ήταν βοηθός νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Εργάσθηκε επίσης στην Επιτροπή της Γερουσίας Εξωτερικών Σχέσεων  και ήταν νομικός σύμβουλος στη Διάσκεψη της Χάγης για το διεθνές ιδιωτικό δίκαιο.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr