Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Σερβία


Νίκολιτς: Κάναμε τα πάντα, η μπάλα βρίσκεται σε ευρωπαϊκή περιοχή

Ιούνιος 18, 2013.

Βελιγράδι.

Η Σερβία έχει κάνει τα πάντα για να ανταποκριθεί στα πρότυπα πριν λάβει τον ευρωπαϊκό δρόμο και  «η μπάλα είναι τώρα στην περιοχή της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς.


Ο Νίκολιτς μετά από συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια,  ο οποίος επισκέπτεται το Βελιγράδι, δήλωσε ότι η Σερβία αναμένει μια απόφαση που θα είναι σημείο καμπής για την ίδια, και  γνωρίζει ότι έπραξε σωστά και ότι αυτός είναι υπεύθυνος και ειλικρινής προς την ΕΕ αλλά και προς τον εαυτό του.


«Περιμένουμε μια απόφαση  και στην υιοθέτηση της από τους Έλληνες φίλους μας. Είναι μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία μας. Μια τέτοια απόφαση θα ήταν ένα μήνυμα ότι η Σερβία προτίμησε να είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας παρά να μην είναι», είπε ο Νίκολιτς.

Επισημαίνοντας ότι η Σερβία κάνει ό, τι είναι δυνατόν, ο Νίκολιτς δήλωσε ότι η Σερβία εξακολουθεί να προσπαθεί, γιατί γνωρίζει με υπευθυνότητα την πορεία που έχει να κάνει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνεχή υποστήριξή της σε όλες τις στρατηγικές και τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Σερβίας.

«Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι ένας πλήρης φίλος μας. Περιμένουμε αυτήν τη φιλία και από τα άλλα κράτη, ώστε η Σερβία να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους πολίτες της μια καλύτερη ζωή και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας.


Επισήμανε ότι η συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, ότι η χώρα αυτή είναι μία από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη Σερβία, αλλά και ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για τη βελτίωση και την αύξηση του όγκου των συναλλαγών, σύμφωνα με το Tanjug .

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr