Οι Έλληνες τρέχουν για αγορές στη Βουλγαρία


Ιούνιος 23, 2013.

Αυξήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων που προτιμούν την αγορά της Βουλγαρίας, λόγω των χαμηλότερων τιμών.


Αυτή η τάση προκαλεί δυσαρέσκεια στους Έλληνες παραγωγούς και εμπόρους. Οι Έλληνες δεν ταξιδεύουν, πια, στη Βουλγαρία μόνο για αναψυχή. Από τουρίστες μετατράπηκαν σε πελάτες των βουλγαρικών εμπορευμάτων κάθε είδους.

Καθημερινά τα φορτηγά περνούν τις συνοριακές μεθορίους γεμάτα με εμπορεύματα ακόμη και με ξύλινα λυόμενα σπίτια.

Οι παραγωγές της Βουλγαρίας είναι καλής ποιότητας και στη μισή τιμή της ελληνικής αγοράς, λένε οι πελάτες.

Μετά το φαγητό, τώρα οι περισσότεροι Έλληνες σπεύδουν να αγοράσουν οικιακές συσκευές, έπιπλα ακόμη και αυτοκίνητα. Οι Έλληνες παραγωγοί, παρά την κρίση, προσπαθούν να διατηρήσουν υψηλά τις τιμές και οδηγούν τους Έλληνες καταναλωτές προς τη Βουλγαρία.

Επίσης οι κατασκευαστικές εταιρείες, προτιμούν, επίσης, τα βουλγαρικά υλικά οικοδομών. Όλο και περισσότερες νέες κατοικίες  εξοπλίζονται από τη Βουλγαρία, όπως κουζίνες, έπιπλα ακόμη και κεραμίδια.

Σε όλες τις βουλγαρικές  αλυσίδες  καταστημάτων πωλούνται σε Έλληνες βουλγαρικό τυρί, μη αλκοολούχα ποτά, κρασιά καθώς και βουλγαρικά φρούτα και λαχανικά. Οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές της Ελλάδας αλλά και η ποιότητά τους είναι καλή.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από τη βουλγαρική στατιστική υπηρεσία, δημοσιεύει το βουλγαρικό Κρός.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr